5 stjerner på Trustpilot

Testamente pris – Hvad koster det at oprette testamente?

Hvad koster et testamente?

Hvad koster det at oprette testamente?

Prisen på testamenter varierer meget, og afhænger først og fremmest af, om du ønsker sagkyndig bistand til udarbejdelsen, eller om du køber et standardtestamente online.

Overordnet set kan de forskellige aktører på markedet inddeles i  3 hovedgrupper:

1. Online-portaler
2. Juristfirmaer
3. Advokatfirmaer

1. Testamente fra online-portaler

Et testamente fra en onlineportal koster typisk 700-1000 kr. og er ofte kendetegnet ved, at skal svare på 10-15 standardspørgsmål i et online spørgeskema, hvorefter du får testamentet tilsendt pr. mail straks herefter. Netop fordi der er tale om standardspørgsmål, vil du ikke nødvendigvis blive spurgt ind til de bestemmelser, der kan være relevante for dig at få med i dit testamente. Der er samtidig større risiko for, at der er fejl i testamentet, da det blot er blevet sammensat af en computer. Du risikerer derfor, at testamentet enten erklæres ugyldigt, eller at der sker en helt anden arvefordeling, end hvad du havde ønsket. Selvom der er en lille besparelse ved at vælge denne type udbyder, kan det hurtigt blive meget dyrere for dine arvinger.

Vi anbefaler derfor altid, at du får dit testamente skrevet af en uddannet jurist.

Eksempler på priser hos online-portaler:

 • Legal Desk: 999 kr.
 • Storm Advokatfirma: 895 kr.
 • Dokument24: 695 kr.

2. Testamente fra juristfirmaer

Et testamente fra et juristfirma koster typisk 2000-4000 kr. og er ofte kendetegnet ved, at du enten ringer direkte til en jurist i virksomheden, eller at du beder om, at en jurist ringer dig op, når det passer dig.

Juristen spørger ind til dine forskellige ønsker og kommer med forslag til bestemmelser, der er relevante for dig på baggrund af din situation. Herefter udarbejder juristen testamentet fra bunden og sender dig til dig pr. mail. Du kan i de fleste tilfælde kvit og frit rette henvendelse til virksomheden, hvis du ønsker testamentet ændret eller justeret.

Ved at få dit testamente udarbejdet af en uddannet jurist sikrer du dig dermed både, at testamentet er juridisk korrekt, og at det skræddersyes bedst muligt efter dine ønsker og muligheder.

Priseksempler på testamente fra jurist:

 • Arvesikring.dk: 1.795 kr.
 • Familietestamente: 2.995 kr.
 • Juranord: 2.995 kr.

3. Testamente fra advokatfirmaer

Vælger du et testamente fra et advokatfirma, koster det typisk fra 4.500 kr. og opefter. Advokaten udarbejder ofte på samme måde som juristfirmaerne, men nogle advokater udarbejder kun testamente efter fysisk møde på advokatens kontor.

Advokaten er også en uddannet jurist, men som derudover har bestået en advokateksamen. En advokat er kendetegnet ved at have mange andre forskellige arbejdsopgaver og derfor er det langt fra hver dag, at advokaten sidder med skrivning af testamente.

Hvis du vælger et advokatfirma til at skrive dit testamente, bør du som minimum sikre dig, at du finder et advokatfirma, der primært beskæftiger sig med familie- og arveret.  

Priseksempler på testamente fra advokat:

 • Hviid Advokater: 4.500 kr.
 • Selandia Advokater: 5.000 kr.
 • Krone Advokater: 5.000 kr.

Christian L. Hedegaard
Stifter & indehaver

Har du spørgsmål?

93 91 91 24

0
  0
  Din kurv
  Kurven er tom